19.03.2019 - CUPA CONTINENTALA,TUNISIA 2019:Atât de aproape de o victorie imensă! România - Cehia 6-6!

Ce meci! Ce victorie am ratat! România și Cehia au produs o partidă electrizantă la Cupa Continentală din Tunisia. Ai noștri au condus în permanență, cu 2-0, 4-3, 5-4 și 6-5 dar de fiecare dată campionii mondiali și europeni au revenit în joc grație, în special, șuturilor de la distanță, ucigătoare pentru noi.

România – Cehia, reeditarea finalei Campionatului European de anul trecut din Ucraina, s-a jucat acum în grupa B a Continental Cup din Tunisia. Românii aveau nevoie de victorie pentru că cehii stăteau mai bine la golaveraj, grație victoriei, 12-0 cu Irak comparată cu „doar” 8-0 cât au reuşit ai noștri în fața campioanei Asiei.
Cu dorință de revanșă și pentru eșecurile de la ultimele două Campionate Europene, 3-4 în 2017 la Brno în semifinale și 1-4 în 2018 la Kiev în finală, tricolorii au pornit în forță și în minutul 6 aveau deja 2-0 pe tabelă datorită golurilor marcate de Dragan Paulevici și Ionuț Alecu, ultimul cu un șut fenomenal din lovitură liberă de la mijlocul terenului, lateral stânga!
Cehii au început însă să șuteze de la distanță și le-a intrat tot. Trei torpile, dintre care una deviată și alta după respingerea lui Matache și s-a făcut 2-3 în minutul 13. Boieșan a înscris pentru 3-3 în minutul 16 și așa s-a intrat la pauză.
Repriza a doua a început cu Amarinei în poartă și goalkeeperul de la MAV Timișoara a prins un șut fantastic de la jumătatea terenului pentru 4-3. Cehii au egalat în minutul 37 printr-un alt gol din afara careului și asta ne-a obligat să forțăm iarăși. 
Finalul a fost unul absolut nebun, ca între doi boxeri care lasă garda jos. Chirică a înscris pentru 5-4 în minutul 44, iar un șut norocos soldat cu un autogol stupid a dus scorul la 5-5 în minutul 47.
Cu 2 minute înainte de final, Burciu a punctat pentru 6-5 și eram în finala competiției, dar cehii au egalat imediat după un alt șut de la distanță, respins în faţă de Amarinei, așa că am rămas cu un singur punct.
Este în cele din urmă un egal de prestigiu cu cea mai bună echipă din lume la ora actuală, dar sentimentul este unul dezamăgitor pentru că am fost atât de aproape de victorie...
Dezamăgitor și pentru că organizatorii tunisieni au gândit un sistem de calificare ciudat prin care câștigătoarele de grupă joacă direct finala, fără a se mai juca semifinale. Și, datorită golaverajului, Cehia are prima șansă ca să termine grupa pe primul loc. În acest moment, cehii au golaveraj 18-6 iar România 20-7. Dacă tot au gândit acest sistem de calificare, măcar puteau stabili organizatorii ca în caz de egalitate în faza grupelor, să se execute lovituri de la 7 metri. Fiind însă la prima ediție, ne gândim că vor învăța aceste lucruri pe parcurs.
Sâmbătă, de la ora 11:00, stăm la mâna Coastei de Fildeș să obțină un rezultat favorabil cu Cehia. Dificil, nu imposibil, dar nu ne punem foarte mari speranțe în acest joc. Dacă nu vom lupta pentru aur mâine de la ora 20:00, vom juca pentru bronz de la ora 18:00.
România – Cehia 6-6 (pauză: 3-3)
Goluri: Dragan Paulevici, Ionuț Alecu, Marian Boieșan, Cosmin Amarinei, Șaron Chirică și Radu Burciu
România: Florin Matache, Cosmin Amarinei (portari) - Răzvan Plopeanu, Radu Burciu, Andrei Brașoveanu, Vlad Mocanu, Dragan Paulevici, Șaron Chirică, Ionuț Alecu, Mircea Popa, Marian Boieșan, Sebastian Vasile și Andrei Cârstea
Antrenor: Marius Mitu
Director tehnic: Cristian Lupu
Director general: Dan Ștefan Cojocaru

SUSTINEM

viitorul

Parteneri

  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena