08.03.2019 - Romania participa la Continental Cup în Tunisia

0002

 

Echipa națională de minifotbal a României, vicecampioana europeană, va participa în perioada 14 – 16 martie la „Continental Cup” în Tunisia. Turneul, similar „Cupei Confederațiilor” la fotbalul pe teren mare, își va consuma în acest an prima ediție și va aduna la start cele mai bune 8 echipe de minifotbal de pe 4 continente.

România, cea mai titrată echipă din istoria minifotbalului european, cu 6 titluri continentale la activ, a reușit calificarea la „Continental Cup” grație locului 2 obținut în vara anului trecut la Campionatul European din Ucraina.

„Continental Cup”, competiție organizată sub egida Federației Mondiale de Minifotbal (WMF) va reprezenta primul turneu pregătitor pentru naționala noastră, care la sfârșitul lunii septembrie își va începe aventura la Cupa Mondială din Australia.

Delegația tricoloră care va face deplasarea în capitala Tunisiei, Tunis, conține 13 jucători și 3 membri ai staff-ului tehnic.

Portari: Florin Matache (Danco PRO București) și Cosmin Amarinei (MAV Sports Timișoara).

Jucători de câmp: Șaron Chirică (Danco PRO București), Ionuț Alecu (Luxury Team București), Radu Burciu (AEK Oradea), Mircea Popa (JSB Sibiu), Marian Boieșan (Old Boys București), Sebastian Vasile (Tazmannschaft București), Răzvan Plopeanu (MAV Sports Timișoara), Dragan Paulevici (MAV Sports Timișoara), Andrei Cârstea (Tazmannschaft București), Andrei Brașoveanu (Old Boys București) și Vlad Mocanu (Souflaki Iași).

Rezervă: Bogdan Corman (AS Coriolan Bacău).

Staff tehnic: Marius Mitu (antrenor principal), Dan Ștefan Cojocaru (manager general) și Cristian Lupu (manager tehnic).

Meciurile vor avea loc la „Sports Complex OMMP la goulette” din Tunis. Plecarea delegației tricolorilor va avea loc în data de 13 martie iar revenirea în țară este programată pentru 17 martie.

Dan Ștefan Cojocaru, managerul general al lotului național, ne-a oferit detalii în ceea ce privește participarea României la acest turneu dar și în privința programului pentru anul în curs:

„Este primul stagiu din acest an al echipei naționale, cel mai important stagiu, având în vedere că vorbim despre o competiție oficială, cu echipe de pe 4 continente, ceea ce reprezintă așa cum mi-am dorit eu și s-a și împlinit, un prim test foarte apropiat de ceea ce va fi în Australia. Acolo vom juca cu echipe de pe toate continentele și atât timp cât avem posibilitatea de a merge la un turneu de o asemenea anvergură, prima ediție a Continental Cup, este și un bun prilej de verificare a viitoarei echipe naționale.”

„Am vorbit cu direcția tehnică, compusă din domnii Mitu și Lupu, mi-aș dori ca un procent de 50-60% dintre cei care vor face deplasarea în Tunisia, să reprezinte jucători pe care România se va baza la Campionatul din Australia. Primul stagiu de pregătire este important pentru a fonda un schelet al echipei naționale.”

„România a obținut calificarea din postura de vicecampioană europeană. Dintre primele 4 clasate la EURO, una singură nu poate veni și a fost înlocuită cu Elveția, dar Anglia, România și Cehia vor fi prezente acolo și asta arată că acest turneu este foarte puternic iar pentru noi reprezintă, dacă ne vom întâlni cu Cehia, un bun prilej de a ne lua revanșa, la un turneu oficial, cu cei care ne-au învins în finala Campionatului European de la Kiev”.

„Va mai fi un stagiu de pregătire în luna mai la Kiev, unde vor participa 4 sau 6 echipe naționale, un turneu cu caracter amical. Sperăm ca la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august să putem implementa la Iași „Nations Cup”, așa cum este directiva Federației Europene. Dacă vom avea bugetul necesar, 4-6 echipe vor veni la Iași, pe un stadion nou-nouț, cu gazon excepțional, la dimensiunile terenului de la Campionatul Mondial din Australia, ceeea ce va reprezenta cel de-al treilea stagiu de pregătire. Sperăm ca toți cei 12 jucători care vor face deplasarea la Campionatul Mondial să fie apți, să-i putem avea pe cei mai buni la dispoziție, să facem o figură frumoasă și să ajungem în fazele înaintate ale competiției”.

SUSTINEM

viitorul

Parteneri

  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena
  • arena